Problémů máme dost, ale všechny se dají řešit

16.02.2011 11:33

 

Město má nové vedení a může konečně začít řešit věci, které ho dlouhodobě trápí, ale které se v poslední době odsouvaly na druhou kolej. Kvůli nim ostatně vznikl i tento web. Jeho cílem je diskutovat o možných způsobech řešení kauz jako je pivovar.

Možná jsme idealisti, ale věříme, že taková diskuze může lecčemus pomoct. Může oslovit i experty, kteří přijdou s dosud netušenými nebo nediskutovanými variantami řešení. Nebo potenciální investory. Máme zkrátka za to, že čím víc se bude o věci mluvit (pokud možno bez osobních výpadů), tím lepší bude řešení, kterého se společně dobereme.

To platí o všech následujících problémech, které je podle nás potřeba začít řešit co nejrychleji:

- pivovar: necháme jej spadnout, nebo jej zachráníme? A je skutečně jedinou možností, aby do něj investovalo město atd.?

- gymnázium: ujme se jej město, nebo Střední odborná škola s fotbalovou farmou? Neměla by se víc snažit i sama škola a pokusit se o užší spolupráci s nějakou z univerzit, jinými slovy trochu vylepšit a zatraktivnit svůj studijní program atd.?

- obchvat: v jaké fázi vlastně projekt obchvatu je? Město jej potřebuje jako sůl. Existují i jiné varianty řešení atd.?

- krytý bazén a letní koupaliště: krytý bazén potřebuje rekonstrukci, když už by k ní město přikročilo, mohlo by rozšířit jeho zázemí tak, aby víc vydělával a představoval pro něj tudíž co možná nejmenší finanční zátěž. Co třeba masážní a rehabilitační centrum? Stejně tak je potřeba dál řešit majetkové vztahy kolem letního koupaliště. Skutečně to předchozí vedení řešilo, nebo to jen lidově řečeno okecávalo, protože to bylo moc složité?

Pro začátek je toho víc než dost. O pivovaru a gymnáziu můžete diskutovat pod odkazy "kauza pivovar" a "kauza gymnázium". Uvítáme Vaše nápady.

 

 

 

Diskusní téma: Problémů máme dost, ale všechny se dají řešit

Datum: 20.02.2011

Vložil: New

Titulek: Obchvat?

Bravo!
těší mě, zmrtvých vstání kauzy obchvat! V 1989 nám na Václaváku slibovali řečníci lecos, co si ale pamatuju sliby z tehdejšího Mírového náměstí z Roudnice, tak to byla roudnická porodnice (lepší a kvalitnější) a dostavený obchvat...bravo, díky za připomenutí...

Datum: 21.02.2011

Vložil: Honza

Titulek: Re: Obchvat?

Ano je to stále dokola.
Druhá část obchvatu odkloní dopravu, která se dnes motá kolem Billy a která projíždí okrajem Roudnice ze Štětí a Mělníka k dálnici a zpět. Je groteskní pozorovat a poslouchat, jak už přes 20 let, vždy v souvislosti s předvolebními "guláši", se tohle téma oživí a znovu a znovu se tvrdí, že dojde k odklonu dopravy z náměstí atd. atd. Jsem zvědav, kdy uslyším, že je nutné zadat nový územní plán :-) A stále se projektuje a projektuje... a peníze tečou a tečou ..... (že pane architekte Vávro a dopravní specialisté...)

Přidat nový příspěvek