Kdo nám bude vládnout?

07.02.2011 23:02

 

Krajský soud sice konstatoval, že při opakovaných volbách v Roudnici nad Labem došlo k porušení zákona, protože minimálně tři z 67 nových přistěhovalců na Bezděkov volili jinde v říjnu a jinde v lednu, přesto stížnost zamítl. Nechme teď stranou důvody, i to, jak se bude kauza zmanipulovaných voleb vyvíjet dál, a věnujme se na chvilku vyjedávání o koalici.

Už jsme na těchto stránkách psali, kdo mohl mít největší zájem na tom, aby se volby opakovaly. Pro jistotu ale připomeneme, co všechno se v Roudnici nad Labem počínaje říjnem odehrálo. Ve volbách vyhrálo hnutí Společně pro Roudnici nad Labem s pěti mandáty a hned za ním skončila ODS s mandáty čtyřmi. K tomu, aby společně vládly, potřebovaly další dva hlasy. Ty by jim zajistily nutnou jedenáctičlennou většinu. Nabízela se spolupráce s ČSSD, která ve volbách získala právě dva mandáty.

Proč jen s ČSSD? Proč ne třeba s TOP - STAR, nebo s Unií pro Roudnici nad Labem? I ty přece získaly po dvou mandátech?

Lídr Společně pro Roudnici nad Labem Vladimír Urban už s lídrem TOP - STAR spolupracoval v dosavadním zastupitelstvu a zřejmě mu to stačilo. V případě nového lídra Unie pro Roudnici nad Labem, Jiřího Jelena, se mu pak ani nelze divit, vzhledem k tomu, že byl dotyčný jen pár měsíců předtím vyhozen z ministerstva spravedlnosti kvůli vážnému podezření z účasti na korupci.

Stížnost na říjnové volby podali tři lidi, kterým se jejich zápal pro spravedlnost nedá věřit. Stížnost byla navíc podaná chytře, mířila do nejmenšího volebního okrsku, do kterého stačilo přistěhovat pár desítek lidí, aby měly jejich hlasy vliv na to, jak volby dopadnou. Povedlo se. Opakované volby rozhodli noví přistěhovalci, díky nimž přišla ODS o jeden mandát, který naopak získala strana Volba pro město - Roudničané.

Následně definitivně odkryli karty lídři TOP - STAR a Unie pro Roudnici nad Labem, kteří navzdory prokazatelnému faktu, že se u voleb podvádělo, spěchali s tím, aby jejich výsledek schválili. Lídr TOP - STAR a starosta k tomu dokonce hned připojil termín svolání ustavujícího zastupitelstva, i svou vizi, kdo by měl být novým starostou - Jiří Jelen.

Na jedné straně teď stojí tábor TOP - STAR, Unie pro Roudnici nad Labem, Roudničanů a Severočechů, a na druhé tábor vedený partají Společně pro Roudnici nad Labem a ODS. Nad prvním táborem se vznáší důvodné podezření, že manipuloval s volbami. Proto druhému táboru a ani zbylým dvěma stranám - ČSSD a komunistům - nelze vyčítat, že s ním nechce jednat o spolupráci (o tom, že do svého čela postavili zkompromitovaného Jiřího Jelena, ani nemluvě).

Že se v Roudnici nad Labem podvádělo při regulérních i opakovaných volbách, nezpochybnil ani Krajský soud. Vyšlo najevo i to, kdo za podvody nejspíš stojí. Takoví lidé správně na radnici nemají vůbec co dělat, vinou prozatím nedokonalých zákonů je tam ale ještě nějakou dobu budeme muset strpět. Bylo by ovšem neodpustitelné povolit jim víc, přesněji to, aby nám vládli.

Jak to s městem myslí, totiž jasně dokázali právě u voleb, těch říjnových i těch opakovaných v lednu.

Jako nejrozumnější řešení se tudíž v této situaci jeví vláda koalice Společně pro Roudnici nad Labem, ODS a ČSSD, kterou podpoří komunisté. Připomínáme, že taktika těch, kteří vyprovokovali opakované volby, stavěla hlavně na tom, že ODS nebude moct do koalice s komunisty (zakazuje jim to vedení partaje). V následujících dnech o tom od nich ještě hodně uslyšíme.

Faktem nicméně je, že mohou komunisté vítěznou koalici jen tiše podpořit. Za daných okolností by to od nich bylo víc než jen vstřícné gesto.

 

 

Diskusní téma: Kdo nám bude vládnout?

Datum: 13.02.2011

Vložil: Myslivec

Titulek: Lovecké možnosti

Tak jsem zaslechl, že nám bude vládnout Jelen a bude prý nosit oranžovou kravatu. Konečně do našich luhů a hájů zavítá vysoká. Divočáků už tady máme dost. To abych si namastil kule a nenechal zvlhnout prach.

Datum: 08.02.2011

Vložil: Vašek

Titulek: Stále stejní interpreti, ale melodii a slova změnili.

Vážení diskutující, já mám dojem, že zase musím připomenout fakta, jak jsem již jednou psal do této diskuse (bohužel bylo smazáno – žádné vulgarity a nepodložená fakta jsem nepoužil).
Nebýt sdružení SPZ nynější SPR (Lála), nabylo by toto vedení města – svými 5 mandáty dopomohli Lálovi k funkci místostarosty.
ODS, ČSSD a KSČM už Lálu jednou podrazili a to když vyhrál volby 2006 jako lídr SPZ (nejvíce hlasů, daleko před Kubínkem) v té době se s ním nikdo o koalici nebavil, byla dohodnutá již před volbami, tak mi to není jasné, proč s nimi chce nyní kamarádit?

K tomu jedna vsuvka – kolik město stálo zpět vykoupení bazénu a zadlužení koupaliště pod vedením dvou členů SPZ, kteří přivedli areál koupaliště a bazénu až k exekucím? Na to už se asi zapomělo?
Kolik město stála oprava LDN pod vedením radních Kubínka, Péma, Bulasové – to byl sponzorský dar, který město věnovalo státu (mimochodem v dnešní době již nevymožitelný)? Kolik dluhů toto vedení nevymáhalo a kolik jich již nikdo nikdy nevymůže, protože je vše promlčeno (viz bufet „Luculus“ na náměstí)?
Je už v současné době někomu jasné, kolik bude město muset vracet z dotace na opravu náměstí? Také špatné rozhodnutí vedení ODS- Kubínek, ČSSD- Bulasová a KSČM- Pém.

Závěrem řečeno slovy J.C.:
„Můžeme protestovat, můžeme diskutovat, můžeme se zlobit, můžeme vyjadřovat svůj nesouhlas, ale to je asi tak všechno co můžeme dělat.“

Dejte si dohromady volební výsledky a dojdete k závěru, že stejně o všem co se stane 15.2.2011 při ZM, budou rozhodovat komunisti a socani. Tak o čem tyto plamené diskuse, kdo co ukrad, kdo si nahrábnul, kdo co pos…l??
Všichni účastníci – lídři a zástupci stran jsou přeci poučeni z minulých chyb a teď jsou bez chyb a již naprosto vzorní a spravedliví – vše uvedou na pravou míru, vše bude tak průhledné a běžnému občanovi tak nevzniknou již žádné pochybnosti o správnosti některých kroků radnice, protože vše bude křištálově čisté.

SPR – 5, ODS - 3, = 8 TOP09 – 2, Roudničané – 3, Unie – 2, Severočeši – 1, = 8 potom už zbývá jen 5 levicových hlasů.

Takže složení radnice může vypadat třeba takto : Svět- starosta, Lála- místostarosta, ODS – místostarosta a ostatní radní?

Datum: 08.02.2011

Vložil: žena

Titulek: Re: Stále stejní interpreti, ale melodii a slova změnili.

Tak tak, nic není černobílé, ale město je pěkně šedivé. Nelze se moc rozhodovat a je to celkem jasné. Spíš mne překvapují ti, kterým za poslední dva roky pod vedením Matka, Bakeše, Dvořáka stále není jasné jak bídně na tom díky nim Roudnice je. Je třeba si vybrat menší zlo a zlomit to temnější. Pak mohou i ti šediví ukázat co v nich je.

Ono nám to ještě bude chvíli trvat než se o politiku a dění ve městě, začne zajímat jiná garnitura a věková kategorie, která má potřebný elán a chuť něco změnit k lepšímu. Zatím Roudnice spí. Matek a spol. nás pěkně uhajali. Stačí nám ty opravené chodníky, burčák o vinobraní, ohňostroj a odvalit se domů k Růžovce..... každopádně do KZM přijdu a možná budu mít v kapse i rajčátko :oD

Datum: 08.02.2011

Vložil: Martina

Titulek: ????

Položme si otázku: Co je lepší? Vláda slušných lidí - komunistů, kteří nekradou a nebo vláda nekomunistů, kteří kradou, lžou a podvádějí??? Ať si odpoví každý sám.
Doufám, že zvítězí zdravý rozum a vytvoří se koalice SpRnl, ODS, ČSSD a tichá podpora KSČM.

Datum: 08.02.2011

Vložil: žena

Titulek: Re: ????

Souhlasím s Martinou, ač je komunismus svinstvo a bolševici jsou svině, kromě Míry Břečky :-D https://www.meteleskublesku.cz/media/36/snd/25.mp3 si v současné situaci nemůže Roudnice nic moc vybírat. Raděj komunistu na radnici než Šantána a Vogla s Gumanem v zádech. Lidé dobří probuďte se!!!

Datum: 11.02.2011

Vložil: Honza Dolínek

Titulek: Re: ????

Lepší je bezesporu vláda nekomunistů ... viz. dnešní citace z Poslanecké sněmovny:

Miroslav Grebeníček, poslanec KSČM:
"Předkládaná konstrukce tzv. zákona o protikomunistickém odboji a s ní spojená zcela nekritická, stranická, ideologická a politická adorace teroristických aktů minulosti nemá žádnou oporu ani v realitě a mezinárodně právních normách minulosti ani v právním řádu a v mezinárodních závazcích České republiky v přítomnosti."

Komunisté (ať už členové nebo "jen" kandidáti) by neměli podle mě mít možnost vést naše města nebo zemi. (Nezakazoval bych je, ale nevidím důvod s nimi spolupracovat).

Pokud nekomunisté kradou je to také špatně, ale je to podle mě menší zlo, se kterým se dá něco dělat. Už jen proto, že zákony na zlodějství jsou.

Datum: 08.02.2011

Vložil: Antikomunista

Titulek: KSČM - Pardubice, říjen

Nečas: Podpora komunistů nebude možná

Koalici ODS, ČSSD s podporou KSČM odmítl premiér a šéf ODS Petr Nečas. "Já můžu pouze konstatovat, že podobný postup je nepřijatelný a nebude možný," řekl v reakci na zprávu, že by v jednom z krajských měst mohla vzniknout za účasti ODS rada podporovaná komunisty.

A toto: https://zpravy.idnes.cz/vlada-chce-snizit-duchody-byvalych-komunistu-a-pridat-disidentum-p90-/domaci.asp?c=A110207_210323_domaci_brm

A toto: Kdo neví, že komunistické strany jsou zločinecké organizace, je buďto neinformovaný, anebo komunista

Datum: 08.02.2011

Vložil: Peťas

Titulek: Re: KSČM - Pardubice, říjen

ale no tak, všechno je věc jednání :-) a už se na tom i pracuje. taková už je holt politika... a taky mám dojem, že by ODS, hlavně pak Jiří Pospíšil, mohlo být alergičtější na jméno Jelen, nemyslíte? :-))) mimochodem, je super, jakou máte na komunisty pifku. spousta lidí má za to, že už se měli dávno zakázat. nechcete pro to místo toho plamennýho řečnění něco udělat? :-)))

Datum: 08.02.2011

Vložil: Antikomunista

Titulek: Re: Re: KSČM - Pardubice, říjen

Jistě. Psal jsem třeba panu Nečasovi, že je skvělé co dělá, ať v tomto trendu ve vládě pokračují a ať seberou licenci každému, kdo bude s komunisty spolupracovat. Víc udělat neumím.

Datum: 08.02.2011

Vložil: Peťas

Titulek: Re: Re: Re: KSČM - Pardubice, říjen

super, lepší než nic :-) bohužel politika nejni o zásadách, jinak by komunisti byli už dávno zrušený, nemyslíte? :-)))

Přidat nový příspěvek