Dobrých zpráv je šlakovitě málo, ale jsou

09.03.2011 13:30

 

O Roudnici nad Labem se bohudík nepíše jen v souvislosti se zmanipulovanými volbami. Získala dobré jméno mezi architekty, a to díky soutěži o projekt na smuteční síň.

V soutěži se sešlo 127 návrhů, což je nebývale vysoké číslo. "Stalo se tak dík podmínkám, které město vyhlásilo. Po dlouhé době to pro nás byla skutečně fér soutěž," podotkl k tomu Ondřej Synek, absolvent architektury na Akademii výtvarných umění.

Nedávno se pak jménem projektu Roudnice nad Labem zašítila i akce konaná v pražském klubu Roxy. Přestože s truchlivým názvem (O smutku), udělala městu dobré jméno.

Více o akci, kterou zaštítilo ministerstvo kultury společně magistrátem hlavního města Prahy a Akademií výtvarných umění, najdete zde.

 

 

 

 

Diskusní téma: Dobrých zpráv je šlakovitě málo, ale jsou

Datum: 17.05.2011

Vložil: Iveta

Titulek: Zpráva o zámeckém parku

Dnes jsem si na webu Města přečetla zprávu pana místostarosty Světa a jeho aistentky a nestačila se divit.Ačkoliv jsem něco takového čekala,tak částky jimi uváděné jsou opravdu "dardy".Doufám, že existují nějaká opatření,jak dohnat k odpovědnosti toho,kdo nese zodpovědnost za tak špatná a nehospodárná rozhodnutí.(Členové Rady města? Jak hlasovali?)Park je sice pěkný,ale až jej popř.v roce 2012 město vrátí,tak zapláče nad výdělkem.Pardon ,nad prodělkem. Takže přeji vedení města síly do rozplétání dalších úžasných pronájmů-jako je Teplo-Byty např.

Datum: 21.04.2011

Vložil: roudničanka

Titulek: Hájení asi skončilo

https://litomericky.denik.cz/zpravy_region/20110421mistostarosta_auta_poskozeni.html

Datum: 29.03.2011

Vložil: Honza

Titulek: ...

Nějak se mi zdá, že tomuto webu došla pára.

Datum: 29.03.2011

Vložil: Honza Dolínek

Titulek: Re: ...

Jestli ono se přeci jen nečeká na těch 100 dní hájení :o)

Datum: 29.03.2011

Vložil: Krel

Titulek: Re: Re: ...

Nerozumím 100 dnů hájení. Urban, Svět, Kubínek, Pém, Machová, Maleček, Šrytr, Bakeš, Dvořák, Šitans, Chocholatá, Vogl, už mají zkušenosti tak co?

Datum: 29.03.2011

Vložil: Honza Dolínek

Titulek: Re: Re: Re: ...

Samozřejmě, že jsem to myslel ironicky a jsem s vámi zajedno. Ovšem podle diskuse https://kauzaroudnice.webnode.cz/news/jak-ne-funguje-mestsky-web/ jsou mezi námi tací, kteří si hájení přáli a přejí.

Datum: 21.03.2011

Vložil: Patriot

Titulek: Odchody vedoucích odborů

Z úřadu nějak hromadně odcházejí vedoucí odborů - server města už hledá čtyři. Snažil jsem se dohledat nějaké informace, ale nikde jsem nenalezl, o co jde. Zda-li to jsou lidé pro město postradatelní a snadno nahraditelní, nebo že to je běžná záležitost po volbách, kdy si úřad dosazuje lidi politicky loajální vedení (o čemž svědčí např. složení komise, která rozhoduje o přidělování grantů města na sociální projekty). Rád se na tomto serveru dozvím více, protože server města o personální politice moc nemluví.

Datum: 21.03.2011

Vložil: Ťunťa

Titulek: Re: Odchody vedoucích odborů

Nakouknutím na městské stránky zjistíte, že dvě z těchto míst jsou neobsazená, vedoucí školního odboru Olšar odchází sám, jenom nevím jak je to s odchodem Bc. Černé, ale vzhledem k diskusi která okolo ní svého času na internetu byla tak ani u ní to nebude žádné drama.

Datum: 11.03.2011

Vložil: jarda

Titulek: Hmmm

vypadá to, jako by tenhle web někoho pořádně žral :-))) Ťunťo???

Ale k věci: je náhodou fajn, že se o soutěži dál mluví, jestli to někomu vadí, pak má nejspíš problém úplně se vším :-))) Když už je o tom řeč, taky bych se o týhle akci radši dočetl na webu města, ale podle Ťunti už toho prej holt bylo napsanýho mraky :-) Lepší je přečíst si třeba něco o tom, jak "stále více Čechů trpí syndromem vyhoření" :-)))

Smuteční síň chce přece jenom trochu víc času než nový chodníky. Ty můžeš Ťunťo sekat jak Baťa cvičky. Chce to hlavně klid :-)

Datum: 15.03.2011

Vložil: Ťunťa

Titulek: Re: Hmmm

Ale nežere, Jarouši, nežere a je dobře že alespoň tady se trochu diskutuje, i když jen po kapkách. Jenom mě mrzí že některé příspěvky se také zde ztrácejí, třeba ten, kde se píše kolik brali Klabík, Dvořák a Matek za funkce v Teplo - byty s.r.o.

1 | 2 | 3 >>

Přidat nový příspěvek